Reservatie en/of inlichtingen

Mevr. Bernadette Beeckmans
+32 (0)475 68 94 40

galery

Over Damme

De Damse vaart, de oude gebouwen, de authentieke sfeer en de prachtige omgeving geven aan Damme het unieke karakter waarvoor het gekend staat.

De woning is gelegen in een rustige straat, in het hart van dit middeleeuwse stadje. Damme is tevens gekend omwille van de vele gezellige en uitmuntende restaurants die zich op en rond het dorpsplein bevinden.

Damme bevindt zich op 5 minuten rijden van Brugge en 15 minuten van Knokke.

Talrijke wandel- en fietsroutes vertrekken vanuit Damme.


Bezienswaardigheden

In Damme waan je je terug in de middeleeuwen tussen alle historische gebouwen. De destijds welvarende havenstad pronkt nu nog met statige patriciërshuizen, het gotische stadhuis, musea, pittoreske molens, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en andere kerken zonder torenspits, ...

Laat je ook verrassen door de waardevolle natuurgebieden en landschappen. Al of niet met knoestige knotwilgen of schuingetrokken populieren beplante dijken langs kanalen en beken, ingepolderde gronden en kreekrestanten getuigen er van de eeuwenlange strijd tussen mens en water.

Wat is er te zien in Damme?


Eten en drinken

Damme, da’s ook de inwendige mens … Na een heerlijke fietstocht of een stevige wandeling op een zonnig terras genieten van een streekbiertje, proeven van een streekgerecht, of gastronomisch verwend worden.

We geven je een overzicht van uitgelezen restaurants, gezellige tearooms en leuke terrassen.

Lekker eten en drinken in Damme


Actief genieten

Een wandeling langs de oude Stadswallen?

Een fietstocht langs de Damse Vaart?

Of liever een heuse fietsroute, zoals de Maerlantfietsroute, de Riante Polderroute, …

Actief genieten in Damme


Evenementen

Een tentoonstelling of een concert in het stadhuis, een optreden in De Cultuurfabriek, de maandelijkse boekenmarkt, geleide wandelingen... het aanbod is gevariëerd.

Toeristische evenementenkalender
Lokale activiteitenkalender
Activiteiten in De Cultuurfabriek

Testimonials

/
template joomla